top of page
conventie
Ontmoetingsbijeenkomst Diocesane Missieraad bisdom Roermond

De Diocesane Missieraad nodigt alle missionaire groepen en andere belangstellenden in het bisdom Roermond uit voor een samenkomst. Onderlinge ontmoeting, uitwisseling van gedachten en het bevorderen van ideeën staan daarbij centraal.

Wij nodigen u met genoegen uit voor een bijzondere lezing op maandag 18 september van 19.30u tot maximaal 21.30u in de Refter op de Swalmerstraat 100 in Roermond. Tijdens deze avond zal de uit Ospel afkomstige pater Piet Cuijpers SDS een lezing, geïnspireerd door de Boodschap van de Paus voor Wereld Missiezondag, voor ons verzorgen. Het thema van de boodschap van de Paus is: ‘Harten in vuur, voeten in beweging’.   

 

Tijdens deze lezing zullen we de diepere betekenis ontdekken van de ontmoetingen van de Emmaüsgangers met Christus en hoe deze ontmoetingen ons kunnen aansporen tot missionaire activiteit. We zullen de kracht van het Woord van God verkennen als bron van bezieling voor onze missie in de wereld.

 

Het programma zal als volgt verlopen:

 

19.00u: Ontvangst met koffie/thee

19.30u: Opening van de avond

19.45u: Lezing door pater Piet Cuijpers SDS

20.30u: Korte pauze

20.40u: Interactieve dialoogsessie

Uiterlijk 21.30u: Einde van het programma

 

Er is parkeergelegenheid beschikbaar achter de Caroluskapel.

 

Wij adviseren u om deze unieke gelegenheid niet aan u voorbij te laten gaan, waarbij u de kans krijgt om geïnspireerd te worden door deze bijzondere lezing. Wij verheugen ons erop om u te verwelkomen en adviseren u om deze unieke gelegenheid tot inspiratie niet aan u voorbij te laten gaan. Voel u vrij om andere geïnteresseerden uit te nodigen om deze avond bij te wonen. In verband met de organisatie voor deze avond willen wij u vriendelijk vragen uw aanmelding door te geven vóór 8 september via info@missiebureau.nl of 0475-386865.

millworkers2.JPG

De kracht van vrouwen in een Indiaas dorp

India

Pater Nico Dister, OFM

Papoea

Friendship Bench Zimbabwe.jpg

Friendship Bench Project

Zimbabwe

bottom of page