top of page
Enkele project voorbeelden
radio immanuel.jpg

Radio Immanuël, het Rooms Katholieke radiostation in Suriname, is 24 uur per dag, 7 dagen per week in de lucht. Doormiddel van inspirerende gebedsprogramma’s, hartverwarmende muziek en gezinsvriendelijke programma's, verkondigen zij het Evangelie van Jezus Christus op de "95.9 FM".

Op Radio Immanuël weerklinkt de blijde boodschap van Geloof, Hoop en Liefde. Aan luisteraars een zeer gevarieerd programma-aanbod gepresenteerd.

Recent heeft de zendmast en andere apparatuur van Radio Immanuël ernstige schade opgelopen door blikseminslag. De uitzendingen zijn hierdoor beperkt. 

Het Missiebureau helpt Radio Immanuël met een bijdrage. Helpt u mee?

Lavalla school classroom (2).jpg

De Lavalla School in Cambodja is de enige, door regering goedgekeurde, school in Cambodja die eem volledig schoolprogramma biedt voor kinderen met een lichamelijke beperking. In het schooljaar 2018/2019 woonden 91 leerlingen op de schoolcampus. Velen van hen kampen met enorme leerachterstanden. 

Aangezien de ouders van deze kinderen niet of nauwelijks het schoolgeld kunnen betalen, is de school geheel aangewezen op donaties. 

De Lavalla School vraagt het Missiebureau voor een bijdrage om de basisfaciliteiten van de campus aan te passen voor kinderen met een lichamelijke beperking. Alleen al de ongelijke voetpaden met hoge drempels vormen een dagelijkse barrière voor de kinderen. Helpt u mee?

 

India flood relief.jpg

In september ontvingen wij vanuithet, door overstromingen getroffen, bisdom Eluru in India een verzoek om financiële ondersteuning. Het West Godavari district, waartoe het bisdom Eluru behoort, is geografisch gelegen aan de oevers van de Golf van Bengalen. Bij dreigende weersomstandigheden geeft de nationale omroep normaliter waarschuwingen voor de bevolking af, maar de heftigheid van de huidige overstromingen is helaas nauwelijks te voorspellen. Ze worden niet door extreme lokale regenbuien veroorzaakt, maar door aanhoudende regen in de hogere gebieden zoals Maharashtra en Karnataka.

Afgelopen jaar werden velen getroffen door de plotselinge overstromingen. Nadat het eerste gevaar geweken was zorgde het bisdom Eluru voor noodhulp in de vorm van pakketten met voedsel en water.

Met de financiële ondersteuning van het Missiebureau en de praktische hulp van lokale parochiepriesters en catechisten werd het mogelijk om ruim 1.000 gezinnen te voorzien van de noodzakelijke hulp. Voor nu zijn weer veel mensen geholpen, maar de toenemende frequentie van overstromingen in India baart ons allen zorgen. Naast directe noodhulp zal structurele aandacht voor watermanagement onontbeerlijk zijn.
 

 

 

"Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden"

bottom of page