Somalie_0 (1).jpg
Adventsactie: Gezonde start voor moeder en kind

 

Net als andere jaren organiseert Adventsactie ook dit jaar de Adventsactiecampagne. Dit jaar staat de campagne in het teken van zorg voor moeder en kind rondom de zwangerschap.
 

Hoopvolle ontwikkelingen rond de zorg voor moeders en jonge kinderen: in 2019 was de kindersterfte gedaald tot het laagste punt ooit. Bij moeders daalde het aantal sterfgevallen met meer dan een derde ten opzicht van 1990. Het helpt dus enorm deze kwetsbare groep te steunen met concrete hulp en dat geeft hoop!

 

Onvoldoende toegang tot zorg

Maar nog altijd halen er jaarlijks ongeveer 5,2 miljoen kinderen hun vijfde verjaardag niet door bijvoorbeeld malaria of diarree en overlijdt er iedere twee minuten een moeder in het kraambed. Wereldwijd hebben miljoenen vrouwen nog altijd onvoldoende toegang tot goede zorg.

 

Hoe helpt Adventsactie?

Adventsactie steunt dit jaar projecten die zich richten op goede, bereikbare zorg voor moeder en kind rondom de zwangerschap en de periode erna. Zo steunen we in Somalië een gezondheidscentrum dat aanstaande moeders professionele geboortezorg biedt. In El Salvador steunen we een ziekenhuis dat jonge ouders leert hoe ze goed voor hun kinderen kunnen zorgen. In Gaza steunen we een medisch team dat zwangere vrouwen begeleidt voor wie de medische post te ver weg is en in Zimbabwe steunen we een opvanghuis bij een kraamkliniek, zodat zwangere vrouwen en hun echtgenoot daar veilig de bevalling kunnen afwachten.

www.adventsactie.nl

Somalie_0 (1).jpg