top of page
Virtuelewandeltocht2022.jpg
Wandel voor een ander

Altijd al eens door de tropische oerwouden van Panama willen wandelen? De gevaarlijkste weg ter wereld willen ervaren in Bolivia? Willen kennismaken met de Inca’s en hun eeuwenoude cultuur? Loop dan met ons mee! Op woensdag 2 maart starten we met de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’. We lopen in ruim zes weken van Guatemala door Latijns-Amerika via onder andere Brazilië en Argentinië, maar liefst 30.000 kilometer! 

Hoe werkt het?

U kunt in uw eigen omgeving uw wandelingen maken - of uw hardloopronde/fietsronde - en u meldt vervolgens op de speciale actiewebsite hoeveel kilometer u hebt afgelegd. De kilometers van alle deelnemers worden toegevoegd aan de virtuele reis en zo leggen we samen de 30.000 kilometer in ruim zes weken af. U ontvangt tussentijds regelmatig updates over de landen en plaatsen waar we doorheen lopen. Ook kunt u uw wandelervaringen delen met de andere wandelaars.

Aanmelden is eenvoudig en in 5 minuten gebeurd.

Klik op de button ‘Aanmelden’ onderaan op deze pagina. U komt nu op het Engelstalige platform My virtual Mission waar we een eigen Nederlandstalige wandelpagina hebben. De inlogcode is 2022. Voor een handleiding van het aanmeldproces: klik hier

Vanaf woensdag 2 maart kunt u uw kilometers invullen op onze wandelpagina. Op de routekaart is dan te zien welke weg we volgen en langs welke plaatsen we komen. Ook zijn de weersomstandigheden tijdens onze tocht zichtbaar en de temperaturen liggen op onze reis een stuk hoger dan in Nederland. Op sommige plekken is er google streetview en kunnen we de weg met beeld volgen, in het tropisch regenwoud is dit natuurlijk niet beschikbaar.

Sponsortocht deelname € 25

Vastenactie steunt jaarlijks zo’n 70 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Met onze reis door Latijns-Amerika zamelen we geld in voor mensen in Guatemala en Brazilië, die bedreigd worden in hun landrechten. Dagelijks worden mensen uit hun huizen gezet omdat een overheid of grote onderneming zijn oog heeft laten vallen op de kostbare grond waar ze wonen. Omdat er een palmolieplantage moet komen of een waterkrachtcentrale. Vastenactie zamelt geld in voor juridische bijstand, maar ook voor zaaigoed en materialen zodat mensen een nieuw bestaan kunnen opbouwen.

Daarom vragen we u om na aanmelding minimaal € 25 over te maken aan Vastenactie, rekeningnummer NL21 INGB 000 000 5850 o.v.v. Wandel voor een ander deelname.

U kunt uzelf natuurlijk ook laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Het sponsorgeld dat u zelf ophaalt kunt u ook overmaken op bovenstaand rekeningnummer o.v.v. Wandel voor een ander sponsor. Klik hier voor meer tips en uitleg over het werven van sponsoren.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met regiocoördinator landelijke Vastenactie Petra Janssen,
06 86816245 of per mail via petra.janssen@vastenactie.nl

bottom of page