Kerstactie voor Haïti (2).png
Kerstactie Haïti

#Givingtuesday staat dit jaar in het teken van de kickoff voor de kerstactie voor Haïti. 

 

We vonden het vroeger geweldig spannend. Pa die met een grote, loeizware, kartonnen doos thuiskwam van zijn werk. Het kerstpakket! Eén voor één werden alle pakketjes, blikjes en de standaard wijn- of bierfles uit het pakket getoverd. Van notenmix tot chocolade hulstblaadjes; alles werd met

enthousiasme begroet. De aanblik van de vele kerstpakketdozen op de stoep tijdens de laatste papierronde van het jaar, leert ons dat deze traditie nog niet verdwenen is.

 

Kerstpakket vol met eerste levensbehoeften

 

Onlangs vroeg Fr. Junior Dalestin, pastoor van de Notre Dame des Douleurs in Lombard, Haïti, of wij mee wilde helpen om iets extra’s te doen voor zijn parochianen. Hij dacht aan kerstpakketten. Uiteraard geen kerstpakket zoals boven beschreven met allerlei luxe lekkernijen. Door de crises die Haïti teisteren zijn veel van zijn parochianen werkeloos geraakt. Hij vertelt dat het geklop op zijn huisdeur maar niet ophoudt. Ze vragen om eten, medicijnen, soms zelfs een dak boven hun hoofd of geld voor de schoolbijdrage van hun kinderen. Fr. Dalestin wordt er moedeloos van. Ook hij heeft immers het geld niet om hulp te kunnen bieden. Hij geeft beschaamd aan dat hij wel eens getwijfeld heeft of hij

überhaupt nog wel de deur zou openmaken. ‘Als je niemand meer kunt helpen, dan wordt het lastig’. Gelukkig kwam het besef dat ook zijn troostende woorden, een gezamenlijk gebed en zijn zegen, meer dan goed doen. 

 

Het is echter zijn wens om deze kerstmis veel mensen blij te kunnen maken met een pakket vol rijst, zwarte bonen, olie, houdbare melk, spaghetti, suiker, zout, wasmiddel, handzeep, chloor en andere toiletspullen. Voor ieder gezin één pakket. De inkoop van de pakketten verzorgt hij zelf en er staan vrijwilligers klaar om de pakketten uit te delen. Naast de structurele hulp, die wij doorgaans bieden, is het ook fijn om op deze manier te helpen. Met het kerstpakket van thuis in gedachten stel ik me voor hoe de kerst in Lombard dit jaar kan zijn. Met uw hulp kunnen we hen letterlijk en figuurlijk een Zalig Kerstmis bezorgen.

'Want een kind wordt ons geboren, een zoon wordt ons gegeven. De heerschappij rust op zijn schouders; men noemt hem: Wonder van beleid, Sterke God, Vader voor eeuwig, Vredesvorst' (Jesaja 9:5).

 

givingtuesday.png
Kerstactie voor Haïti.png

Helpt u mee?

De kosten voor het pakket bedragen 25 euro. Maar iedere bijdrage telt en is zeer welkom. Ook 25 keer 1 euro is alweer één pakket! U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL11 RABO 0144 1014 08 ten name van Missiebureau Roermond onder vermelding van kerstpakket Haïti. U kunt ook gebruikmaken van onderstaande QR-code. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvast hartelijk dank namens Fr. Junior Dalestin.

Voor de duidelijkheid: het Missiebureau verstuurt geen kerstpakketten. Deze worden lokaal gekocht en verspreid.

QR code Haiti.JPG
Parochie Lombard.JPG

Een van de families in de parochie Notre Dame des douleurs die een steuntje in de rug kunnen gebruiken