top of page
Goede Week in Malawi

Onderstaande foto’s en filmpje kregen wij doorgestuurd door Thérèse Huijbregts, lid van het Weerter Missie Thuisfront. Zij heeft een enorme passie voor Malawi en heeft de afgelopen jaren, in overleg met pater Jo Kuppens, directeur van het Centre for Social Concern in de hoofdstad Lilongwe, talloze kleinschalige projecten opgezet op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Palmzondag wordt met groot enthousiasme gevierd in Malawi. Mensen komen naar de kerken en zwaaien met palmtakken, als symbool van vreugde en triomf, terwijl ze de komst van Jezus in Jeruzalem herdenken. Vol overgave wordt gezongen en gebeden.

Tijdens de Goede Week worden verschillende activiteiten, zoals processies, kruiswegen en bijeenkomsten voor gebed en meditatie georganiseerd. Mensen nemen deel aan deze activiteiten met diep geloof en overgave, terwijl ze de lijdensweg van Jezus herdenken en zich verbinden met zijn offer voor de mensheid.

Het is duidelijk dat de vieringen van Palmzondag en de Goede Week in Malawi buitengewoon levendig zijn. Het is geweldig om te zien hoe deze in Malawi met zoveel enthousiasme en betrokkenheid worden beleefd. Ze zijn een getuigenis van de diepgewortelde geloofstradities en de levendige spirituele cultuur van het land.

Veel dank voor deze foto’s en het filmpje, Thérèse!

Palmzondag Malawi

Palmzondag Malawi

Video afspelen
bottom of page