top of page
Akira

Lodwar, Kenia

Akira is een jong, grotendeels verlamd meisje uit Lodwar in Kenia. Tijdens de overstromingen in december werd het huis, waarin zij op dat moment alleen verbleef, volledig verwoest. Een voorbijganger zag het gebeuren en redde Akira van de verdrinkingsdood. Hij bracht haar naar een hoger gelegen deel. Hier vond ze samen met haar moeder een schuilplek onder een grote boom. 

Haar moeder kan nauwelijks voor Akira zorgen. Ze verdient een klein beetje geld met het sprokkelen van oud hout. Akira's vader is verdwenen omdat hij niet met de handicap van zijn dochter kon omgaan. 

De eigenaar van een klein garagebedrijf kon het niet aanzien dat moeder en dochter, alleen beschermd door de bladeren van een grote boom, op deze manier hun dagen moesten doorkomen.  Hij zorgde voor een autowrak waar Akira en haar moeder in kunnen schuilen als het regent. Het is onvoorstelbaar dat ze al een half jaar onder deze omstandigheden leven.

Een jong bruidspaar uit Sittard trok zich het lot van Akira en haar moeder aan. Met het geld dat zij tijdens hun trouwreceptie ontvingen, kan opvang en goede zorg voor Akira en haar moeder geregeld worden. Het Missiebureau en Stichting Ewoi in Lodwar zijn dankbaar voor de faciliterende rol die zij mochten innemen. 

 

Akuri_edited.jpg
Auto%20Akira_edited.jpg
bottom of page